Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden de spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Hierbij wordt een ‘droge’ acupunctuur naald gebruikt en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Bij dry needling gaat het erom zogenaamde ‘triggerpoints’ kort te stimuleren. Een triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaakt.

Triggerpoint kunnen zich uiten in o.a. pijn en stijfheid lokaal in de spier en op afstand, bewegingsbeperkingen en pijn ontwijkend gedrag (u gaat anders bewegen).

Hoe voelt dry needling aan?

Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich lokaal aan. Dat geeft kortdurend een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich weer en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid en/of stijf aan maar dat is meestal van korte duur (max. 72uur na behandeling).

Wanneer is dry needling nodig?

  • U ervaart een 'knoop' in uw spieren
  • U voelt zich belemmert tijdens het bewegen
  • 'Normale' fysiotherapie verhelpt uw klacht niet
  • Aanzienlijk effectiever dan massage met de hand

 

Nee, het wordt niet vergoed

Mits u aanvullend verzekerd bent

Dry needling valt niet onder het basispakket.
Zorg er voor dat u aanvullend verzekerd bent.

Bent u niet aanvullend verzekerd? Bekijk hier de tarieven.

Maak een afspraak

Je bent er zeker van. Je wilt graag geholpen worden door ons
Afspraak maken